architekti Šercel Švec

Názov: pyronova

október 2014

Lokalita: Cluj, RO

Uverejnenie projektu na architektonickom portáli www.archiweb.cz
Uverejnenie projektu na architektonickom portáli www.archinfo.sk
Uverejnenie projektu na architektonickom portáli www.architizer.com

Koncepcia návrhu architektúry vnútorného priestoru je determinovaná prácou so svetlom v interiéri. Zrekonštruovaná administratívna časť v existujúcej hale je čiastočne zapustená do terénu, čo vytvára zvýšené nároky na presvetlenie vstupnej časť a kancelárskych priestorov. Centrálnym priestorom je vstupná hala s recepciou, ktorá predstavuje hlavnú dynamickú líniu určujúcu kvalitu priestoru. Vzdušnosť je podporená svetlou podlahou a vizuálnym prepojením s kanceláriami a zasadačkou. Na vstupnú halu sú napojené ďalšie časti interiéru, ktoré sú znázornené jednotlivými hmotami. Hmoty uložené v priestore, figurujúce ako nosné prvky dizajnu, vytvárajú svojím usporiadaním príjemné miesto pre každodennú prácu. Jednoduchá orientácia, ľudská mierka, svetlo a gradácia použitých materiálov zvýrazňujú firemnú hierarchiu. Budova bola dodatočne zateplená do nízkoenergetického štandardu. Technológia vetrania funguje s rekuperáciou tepla.

projekt 2015
realizácia 2015

autor fotografií: Tomáš Manina

Viac